• Celoslovenský čitateľský maratón
          • Celoslovenský čitateľský maratón

            Linka detskej istoty v tomto roku organizovala už 15. ročník celoslovenského čitateľského maratónu. Okrem toho, že sa u žiakov 1. stupňa podporila čitateľská gramotnosť, žiaci dostali aj cenné informácie o Linke detskej istoty a jej službách. LDI žiakom zaslala rôzne knižné záložky, plagáty, nálepky a brožúrky s informáciami a kontaktmi.  

            V prípade,že máš problém,  klikni na stránku: 

            https://ldi.sk/

            Každý problém sa dá riešiť! 

            JK,ŽK,KV

        • Detská liga v malom futbale
          • Detská liga v malom futbale

            Dňa 15. 3. prebehlo 2. kolo Detskej ligy v malom futbale na štadióne  FC Nitra. Naši chlapci odohrali 3 zápasy. Zaznamenali 1 remízu a 2 výhry. Chlapcom  gratulujeme a držíme palce v ďalšom kole.

            M.Žitná

        • Šaliansky Maťko - krajské kolo
          • Šaliansky Maťko - krajské kolo

            Dňa 19. marca 2024 sa v DMS na Čermáni uskutočnilo krajské kolo recitačnej súťaže slovenských povestí Šaliansky Maťko.Naša úspešná recitátorka Thalia Král zo 4.C triedy získala nádherné 1. miesto a bude reprezentovať Nitru v celoslovenskom kole tejto súťaže. V Šali sa stretnú tí najlepší recitátori povestí z celého Slovenska. Thalii prajeme veľa úspechov.

                                                                                                                                                                           Homolová                 

          • Predkolo majstrovstiev okresu vo florbale žiakov.

            Dňa 15.3.2024 sme sa so žiakmi ZŠ kniežaťa Pribinu zúčastnili predkola majstrovstiev okresu vo florbale žiakov na ZŠ Tulipánová v Nitre. Turnaju sa zúčastnilo 8 družstiev. Hralo sa na dve štvorčlenné skupiny. Vo svojej skupine chlapci vyhrali zápasy proti ZŠ Jelenec 3:0 a Gymnáziu Párovská 2:0  a tesne prehrali s víťazom skupiny ZŠ Gorazdova 0:1. Chlapcom ďakujem za vzornú reprezentáciu školy a správanie sa v rámci fair-play.

            Reprezentovali: Benko, Mušák, Lacuška, Bako, Guttman, Vydarený, Horečný, Valkovič, Hrozenský.

            - I. Valent -

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

            V súlade s § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľujeme z dôvodu Testovania 9

            riaditeľské voľno dňa 20.3.2024 žiakom 5. – 8.ročníka.

            Čas poskytnutého voľna sa považuje za mimoriadne prerušenie školského vyučovania v škole.

            Nástup žiakov do školy je 21.3.2024.

            -MIK-

             

        • EMQ - Europsky kvíz o peniazoch
          • EMQ - Europsky kvíz o peniazoch

            Ďakujeme za Váš záujem a registráciu do 7. ročníka národného  kola  Európskeho kvízu o peniazoch - EMQ 2024. Národné finále bude vo štvrtok 21. marca 2024 presne o 11.00 hod. Prihlásite v čase od 10:45 hod. v PC2 a zúčastní sa tejto súťaže 10 žiakov z 8. A triedy v aplikácii KAHOOT.

            Držíme palce(:-)

            - run -

            ĎAKUJEME za spoluprácu v roku 2023.

            https://www.europskykvizopeniazoch.sk/

            Alena Matúšková

        •  Majstrovstvá okresu v 3x3 basket chlapci
          • Majstrovstvá okresu v 3x3 basket chlapci

            V stredu 13.3 sa konalo predkolo majstrovstiev okresu v 3x3 basket chlapci. Prišlo 14 družstiev. Chlapci boli rozdeleni do troch skupín  a skončili v skupine na 2. mieste  . Postúpili  na majstrovstvá okresu , ktoré boli 15.3. Finále hralo 8 družstiev v dvoch skupinách. Chlapci hrali bojovne, ale kôš bol proti mám.  V skupine sme skončili na treťom mieste, čo nestačilo. Školu reprezentovali:  Lukáš Peťko, Henrich Sonnenschein, Filip Gál, Patrik Gašpar.

            - Adame -

        • Majstrovstvá okresu v 3×3 baskete dievčat.
          • Majstrovstvá okresu v 3×3 baskete dievčat.

            Dňa 12. 3. 2024 sa konali majstrovstvá okresu v 3×3 baskete dievčat. Nestratili sme sa. Dokonca dievčatá skončili z 8. družstiev na celkovom 2. mieste. Postupovali sme z druhého miesta zo skupiny, a vo finále nám chýbal kúsok športového šťastia. Bola remíza 15:15 a po 2 minútovom predĺžení  sme dostali kôš. Dievčatá hrali veĺmi bojovne a fair play. Školu reprezentovali: Ella Korecová, Sophia Takáčová, Eliška Fufaĺová, Emily Sladeková.  

            -adame-

          • Vyvýšené pódium

            V priestoroch našej školy vznikol nový priestor, ktorý je určený na oddych a relax pre žiakov školy. V tejto triede sa stretávajú ráno a poobede aj žiaci ŠKD v "zberke". Často sú žiaci v škole už od 6,30 a odchádzajú aj o 17,00. Počas celého dňa si nemajú kde vytrieť chrbátik a oddýchnuť si. Toto je pre nich ideálny priestor. Zakúpili sme polohovateľné kreslá, ktoré sa dajú rozložiť na posteľ. Žiaci tu môžu čítať, oddychovať (napr. aj po saunovaní), alebo sem radi chodia aj na etickú výchovu, ranné kruhy a pod.

            Ďakujeme Rade rodičov, že nám finančne prispeli z 2% daní a pomohli nám vytvoriť tento krásny priestor. Veľmi sa všetci tešíme ako sa nám tento projekt vydaril.

            -MIK-

          • Projekt Slnečná sústava

            Žiaci 4.C si pripravili projekty na tému Slnečná sústava. Ninku Vojtekovú zaujala cesta na Mesiac a Martin Štefún si pripravil edukačnú hru. Takéto šikovné deti sú pýchou našej školy a všetkým žiakom 4.C ďakujeme za ich krásne práce a pani učiteľkám Takáčovej a Richterovej za krásny projekt.

            - DT, IM -

        • Re-Power your future -  Naštartujme budúcnosť Slovenska
          • Re-Power your future - Naštartujme budúcnosť Slovenska

            V prílohe posielame link na celú knižnicu príspevkov: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEjh2QM2brNUGIj9Q_FcWnuxAZJ886ZJw. Spracovanie záznamu podporila organizácia UNICEF v rámci medzinárodného projektu Uplift Youth. Ďakujeme za Váš prejavený záujem a veríme, že záznam z konferencie využijete.

            Peter Uhrin 

            Programový manažér
            Junior Achievement Slovensko 

             - run -

            Konferencia Naštartujme budúcnosť Slovenska sa konala 7. – 8. februára 2024 v hoteli Holiday Inn Žilina Podujatie sa konalo pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Ing. Eriky Jurinovej. Počas Galavečera boli ocenení najúspešnejší učitelia v jednotlivých programoch Ja Slovensko. Na prevzatie ocenenia, bol pozvaný aj p. uč. Ivan Runák, z našej školy. Ceny odovzdávali Marta Slováková, CEO / riaditeľka a Róbert Borbély, COO / zástupca riaditeľky. Gratulujeme(:-)

            Konferencia bola určená pre stakeholderov (zainteresované subjekty), ktorí považujú neformálne vzdelávanie za hodnotnú súčasť vzdelávacieho systému. Cieľom konferencie bolo ponúknuť mladým ľuďom príležitosť získať nové vedomosti, skúsenosti a zručnosti, ktoré im pomôžu v ich kariérnom raste a v osobnom rozvoji. Inšpirovať k podnikavosti a inováciám.

            Vytvárať príležitosti pre mladých ľudí na stretávanie s inými rovesníkmi, odborníkmi z praxe a potenciálnymi mentormi s cieľom budovania užitočných vzťahov. Podporovať rovnosť príležitostí a odstraňovať prekážky, ktoré môžu brániť mladým jednotlivcom v dosahovaní ich cieľov.

            Deň prvý:

            V úvode riaditeľka neziskovej organizácie Junior Achievement Slovensko Marta Slováková podpísala Memorandum o spolupráci s riaditeľom slovenskej pobočky UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia Jaroslavom Habom. Po úvodnej časti nastal kolotoč zaujímavých podnikateľských príbehov. Predstavili sa nám  Zuzana Klena Kostková – CFO & CIO, dm drogerie market a Adela Horváthová, prezidentka LAVI, študentská firma  v spoločnom projekte Prepojenie úspešného študentského projektu so sieťou predajní DM market, František Baník – Ako riadiť svoju mamku – príbeh slobodnej firmy a duálneho vzdelávania v praxi,  Ako riadiť firmu v krízovom režime – Ján Cifra, Dedolesa Tibor Černák – Human Capital Lead, Tvoja mladosť a naša skúsenosť = spoločná budúcnosť v energetike Dana Miňová, MH Teplárenský holding, Lenka Barilíková – Spišáková,  pedagóg hlasu a reči, Sebavedomie v hlase ako cesta k vzdelávacím a pracovným výsledkom. Generatívna umelá inteligencia v praxi – Peter Hanzlík, DXC Technology, AI strašiak alebo pomocník? Reálne výsledky prieskumu s porovnaním postojov populácie, žiakov a učiteľov Michal Vyšinskýz firmy 2muse, Vzdelávanie cez podcasty – Milan Junior Zimnýkoval. Séria workshopov – Objav svoj talent, Wibo, Sebavedomie v hlase – herečka a pedagóg hlasu a reči. Lenka Barilíková-Spišáková, Superhrdinovia v nás – Patrik Pauko.

            Deň druhý:

            Manažérka s firmy CURAPROX – Lucia Rabatinová – Vzdelávanie ako cesta k úspešnej značke zamestnávateľa, Lívia Pastoreková Lipa Coaching and Consulting – Buď sám sebou, všetci ostatní sú už obsadení, Úspešný podnikateľský príbeh ako špička ľadovca budovania firmy – Juraj Fehervári – Be Lenka, Nová dimenzia práce a študijné odbory budúcnosti – Rastislav Sopko, Asociácia Mám Dron, Pavol Pecho – Žilinská univerzita, Pavol Serbín – R-SYS, Vzdelávanie, firmy, dáta a regióny – Martin Menšík, Alma Career Slovakia, Dôležitosť vzdelávania pre úspech v podnikaní Viktor Devečka – Forest Skis.

            A na záver názor študenta Matúša Števka: „Konferencia a samotné prednášky boli veľmi inšpiratívne, krásnym spôsobom opísali, aký myšlienkový postoj je nutné mať pri vedení spoločnosti (najmä vytrvalosť a silu). Workshopy mi zároveň odomkli dvere k nástrojom, ktoré mi určite pomôžu k určení istej vízie a nájdení samého seba, aké sú moje skryté talenty a istou mierou aj zvyšovaním produktivity (napr. to-do list a gallup).“

            - run -

            Pánovi Runákovi srdečne blahoželáme k získanému oceneniu a ďakujeme za dlhoročnú vzornú reprezentáciu školy.

            Miková

        • Hodnotenie škôl INEKO- sme najlepšia škola v Nitre, škola s vynikajúcimi výsledkami
          • Hodnotenie škôl INEKO- sme najlepšia škola v Nitre, škola s vynikajúcimi výsledkami

            INEKO: "Projekt hodnotenia škôl INEKO sa týka všetkých slovenských základných a stredných škôl, ktoré eviduje Ústav informácií a prognóz školstva (ÚIPŠ).

            "Výrazný rast platov pedagógov považuje INEKO za nevyhnutnú podmienku nielen zvýšenia, ale už aj udržania kvality nášho školstva. Súčasne je však potrebné udržiavať jeho efektívnosť na čo najvyššej úrovni, a to sa nedá bez merania výsledkov. Veríme, že ich zverejnenie pomôže nasmerovať verejnú diskusiu tak, aby mladšie generácie boli vzdelané čoraz lepšie.

            Pre ohodnotenie školy sa získava čo najviac ukazovateľov, ktoré však musia existovať na celoslovenskej úrovni, musia byť evidované alebo zisťované renomovanou inštitúciou (verejnou, ale aj súkromnou) a musia mať objektívny charakter.  V súčasnosti sa hodnotí 45 ukazovateľov, ktoré opisujú podmienky na školách."

            Naša škola opäť dosiahla výborné hodnotenie:

            • spomedzi základných škôl v Nitre sme sa umiestnili na 1.mieste
            • v Nitrianskom kraji sme na 5.mieste
            • v Slovenskom rebríčku ZŠ sme na 22.mieste

            Ďakujeme všetkým pedagogickým, odborným zamestnancom a samozrejme aj žiakom našej školy za dosiahnutie výborných výsledkov a vzornú reprezentáciu školy.

            - MIK -

             

        • Nakupujete cez e-shopy s lacným tovarom?
          • Nakupujete cez e-shopy s lacným tovarom?

            Milí čitatelia Bezpečne na nete, mnohí z nás sa často nechávajú zlákať atraktívnymi cenami tovaru, ktoré ponúkajú lacné internetové obchody. 6 € za športové tenisky? To je dobrá ponuka, nemyslíte?Popularita takýchto e-shopov v poslednej dobe narastá. A ako to už býva, podvodníci sú vždy tam, kde sú aj používatelia. Nedoručený tovar, ukradnuté platobné informácie či zariadenie infikované škodlivým kódom. To je len zopár príkladov rizík, ktoré ohrozujú Vaše súkromie alebo financie.Preto sme sa rozhodli priniesť Vám niekoľko užitočných tipov, ktoré by ste mali mať na pamäti, pokiaľ sa rozhodnete nakupovať cez tieto platformy:

            1. Pred nákupom sa uistite, že internetový obchod je dôveryhodný a spoľahlivý.

            2. Používajte bezpečné platobné metódy a vyhnite sa zdieľaniu citlivých údajov na nedôveryhodných stránkach.

            3. Buďte obozretní pri veľmi výhodných ponukách, ktoré sa zdajú byť príliš dobré na to, aby boli pravdivé.

            4. Uistite sa, že je Váš bezpečnostný softvér v aktuálnom stave

            Dúfame, že Vám tieto tipy pomôžu nakupovať bezpečnejšie. Viac odporúčaní a aktuálnych informácií o digitálnej bezpečnosti nájdete na Bezpečne na nete.

            Je online obchod Temu bezpečný?

            Váš obľúbený konvertor reči na text môže predstavovať riziko pre súkromie.

            Ako u detí bojovať so závislosťou od internetu?

            PRE UČITEĽOV A .....

            - run -

        • 2% z podielu zaplatenej dane
          • 2% z podielu zaplatenej dane

            Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Vaše deti v krátkom čase prinesú domov dokument VYHLÁSENIE o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby. Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité výhradne pre Vaše deti na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Bližšie informácie na : https://zspribinunr.edupage.org/percenta2/

            Prosíme vyplnený dokument odovzdať najneskôr do 29.4.2024 tajomníčke školy, alebo triednemu učiteľovi. Ďakujeme za prejavenú dôveru.

        • Projekt Educate Slovakia....
          • Projekt Educate Slovakia....

            V dňoch 19. - 23. 2. 2024 sa na našej škole realizoval projekt Educate Slovakia, v spolupráci s organizáciou AIESEC.

            V rámci projektu školu navštívili dve zahraničné stážistky - z Taiwanu a z Indonézie.

            Ich prítomnosť na škole bola veľkým prínosom a originálnym spestrením hodín anglického jazyka. Žiaci dostali možnosť  overiť si svoju úroveň angličtiny v praxi, obohatiť a zdokonaliť svoje komunikačné zručnosti, vyskúšať si využívanie anglického jazyka v reálnom živote, v prirodzenej komunikácii.

            Projekt tiež znamenal pre žiakov rozšírenie vedomostí z viacerých iných predmetov – geografie, histórie, biológie, a z hľadiska multikultúrnej výchovy im poskytol všeobecný prehľad o kultúre, školstve, športe, gastronómii, národných zvykoch a tradíciách a spôsobe živote obyvateľov jednotlivých krajín. To všetko prostredníctvom zaujímavých a pútavých  multimediálnych prezentácií a rôznych interaktívnych aktivít.

            Pôsobenie stážistiek na škole, ako aj celý projekt hodnotíme veľmi kladne. Mnohým žiakom to pomohlo uvedomiť si dôležitosť ovládania cudzích jazykov a bolo to pre nich pozitívnou motiváciou.

            - K. Benciová -

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

            Dňa 27. februára 2024 sa v KOS na Chrenovej uskutočnila recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín. Naše šikovné recitátorky opäť výborne reprezentovali školu: Zorka Procházková - 1. miesto, Zarka Kóšová - 1. miesto, Dominika Košecová - 1. miesto, Hanka Pániková - 3. miesto. V okresnom kole si žiačky: Dominika Košecová - 9.B, Zarka Kóšová - 4.C, Zorka Procházková - 3.C, Thalia Král - 4.C a Stella Šoltésová- 6.B zmerajú sily s ostatnými žiakmi, ktorí sa stretnú dňa 21. marca 2024 v KOS na Chrenovej.

            Homolová

          • Karneval 2024

            Fašiangy vždy boli a sú symbolom radosti, veselosti a zábavy. Deti v ŠKD sa s týmto obdobím symbolicky rozlúčili fašiangovým karnevalom, na ktorý sa už vopred veľmi tešili. S nadšením sa predstavili v nápaditých a veselých maskách. Karneval zahájili spoločným sprievodom všetkých masiek, počas ktorého si spoločne zaspievali Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide, ... V pestro vyzdobených triedach si program spríjemnili hudbou, tancom, zábavnými súťažami a tiež drobným občerstvením, ktoré si na karneval priniesli. Domov si odnášali okrem dobrej nálady z veselej zábavy aj rôzne zaujímavé ceny.

            Z.V.

    • Kontakty

      • Základná škola kniežaťa Pribinu, Andreja Šulgana 1, 949 01 Nitra
      • ZŠ: 037/651 18 32 037/642 36 35 ŠJ: 0903 413 008, 037/7411 860 Školský psychológ a špeciálny pedagóg: 0903 413 007
      • Andreja Šulgana 1, 949 01 NITRA 949 01 Nitra Slovakia
      • 37865501
      • 2021650125
      • 48.31109,18.090228
      • ŠKD: SK96 5600 0000 0008 5890 6006 ŠJ: SK48 5600 0000 0008 5890 9004 ZŠ: SK66 5600 0000 0008 5890 8001 BIC: KOMASK2X
      • SRRZ - Rodičovské združenie pri ZŠ "Rodičia deťom ZŠ kniežaťa Pribinu" ul. Andreja Šulgana 1 949 01 Nitra Slovensko DIČ: 2022737585 IČO: 17319617/1223 č.účtu: SK47 0900 0000 0002 3429 8292
      • PaedDr. Pavol Mada
      • Obvodné oddelenie Policajného zboru Nitra-západ Štúrova 72 Nitra 0961573905 oonr.zapad@minv.sk, chranimedeti@minv.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje